dijous, 24 de setembre del 2009

Activitat 2

Comentari dels textos 1,2,4,5 d’ Heràclit
En aquests textos Heràclit esta defensant la seva filosofia segons la qual tot canvia per ordre del “logos” i on la lluita de contraris ho harmonitza tot.
En el primer text ja podem trobar indicis del “logos”. On diu que la majoria de nosaltres l’ hem escoltat, l’ hem vist i tot i així l’ hem ignorat, per tant ens diu que som inexperts i anem dormint, o tancant els ulls a tot, per la vida.
En el segon text ens presenta la lluita de contraris. Aquesta lluita constant dels contraris, segons ell, crea una harmonia preciosa, és a dir, que crea la realitat d’ una forma més bella. Es per aquest motiu que diu que tot ha estat creat per la discòrdia, per la lluita.
En el següent text, podem trobar la metàfora del canvia més famosa d’ Heràclit, el riu. Aquesta metàfora fa referència que quan ens fiquem a un riu una vegada a la segona vegada ja no serà el mateix, ja que les seves aigües no seran les mateixes, per tant que el riu aura canviat. Però a més, ens diu que som i no som, per el mateix motiu que el riu, per que anem canviant.
En aquest últim text torna a fer referència al “logos”, però tracta de la unitat de les coses, és a dir que tot és u i u és tot, en altres paraules, que existeix un tot, potser l’ univers, que ho acull tot, i cada part, com un de nosaltres, forma part d’ aquest tot.
En resum, podem dir que la filosofia d’ Heràclit ens parlar del canvi i la lluita de contraris i una lleis, el “logos”, que unifica el tot.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici