dimarts, 9 de febrer del 2010

Projecte 3

Karl Popper va ser més un creador que no pas un continuador, però tot hi així trobem grans influencies en la seva obre de pensadors i cientifics.
-Una de les més important, sobretot en la seva vida, sera la de Marx amb el marxisme que li sera la seva base, tot i que despres veura com el Marxisme és profanat per adaptarse a temps politics dificils.
-El cercle de Vienna i Kant, proposant la separació de ciencia i metafisica(pseudo-ciencia), ajudara a Popper a revolucionar amb la seva teoria d’ aquest fet contrariant el neopossitivisme dels primers.
-Socrates, com molta de la filosofia classica, ajudaran a que Popper orienti la seva investigació cientifica honesta, per tant, ajudant a separa ciencia de no-ciencia. La seva orientació cap el racionalisme.
-Entre molts es poden destacar dos cientifics que serviran d’ ajuda, a la seva manera, per impolsar recte les seves teories, Einstein i Froid. Einstein l’ ajudara en les ciencies i Froid amb el que denominara pseudo-ciencies i el psicoanalisis.
-Hume va deixar algunes preguntes obertes que Popper va intentar respordre, centrant-se amb el realisme.
-Un altre autor influent va ser Wittgenstein, Que van tenir una gran disputa de la manera de com diferenciar una proposició certa i una falsa, la ciencia i la metafisica. Wittgenstein era l’ oposat a Popper i va ser un pilar per poder reforçar la seva teoria.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici