dimarts, 10 de març del 2009

Ningú fa el mal sabent-ho

Aquesta afirmació, va ser proposada per Sòcrates. Ens vol ensenyar que tot home que no conegui el bé no el pot fer, i per tant, fa el mal per que no coneix el bé.
Però no totes les persones som iguals, i per tant, no és pot caure en la trampa d’ utilitzar una generalització precipitada, ja que estaríem fent ús d’ una fal•làcia. Perquè hi ha gent que si fa el mal perquè vol, li agrada fer mal a altre gent, encara que no estigui bé.
Però si que és cert que la majoria de gent que fa el mal no té un concepte correcte del bé, o no sap que és el bé.
Hi ha gent que afirma que el fi justifica el mitjans, però aquest concepte no és cert. Un concepte, potser a gran escala però cert per demostrar-ho, és l’ afirmació que la pau només s’ aconsegueix mitjançant la guerra, per tant com que la fi, la pau, està bé els mitjans, la guerra, també ho haurien de ser . Però el cert és que res pot respondre o justificar un acte tant irracional i cruel com la guerra. I aquest no és l’ únic exemple que el fi no justifica els mitjans
També hi ha gent que creu que certes coses que no estan bé ho estan, per tant fan el mal sense l’ intenció de fer-ho. Un exemple clar serien les cultures antigues, que creien que els estava bé “sacrificar” persones.
En resum, hi ha persones que desfruiten fent el mal, però la gran majoria no acaba d’ entendre que esta bé o no.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici